Työhyvinvointi-messut

Exoskeletonit työn keventäjinä

to 20.05.2021 11:20-11:40

Ohjelmalava, E-halli

Tuki- ja liikuntaelinvaivat ovat hyvin yleisiä ja ne ovat usein syy sairauspoissaoloihin sekä ennenaikaiseen eläköitymiseen. Koneet on viritetty huippuunsa, mutta entä ihmiset? Voiko uusi teknologia tuoda apua ja vähentää lihasväsymystä ja oireilua?

Antaako exoskeleton ihmiselle supervoimat? Tule kuuntelemaan esitys, jossa käydään konkreettisesti läpi exoskeletoneiden saloja.

Luennolla käydään läpi uusimman teknologian mahdollisuuksia yksilön hyvinvointiin ja työn tuottavuuteen.

Esiintyjä: toimitusjohtaja Minna Laine, Meditas Oy

 

Minna Laine on terveysteknologian ja robotiikan asiantuntija erityisesti sosiaali- ja terveysteknologian alalla. Muutama vuosi sitten hän perusti Meditas Oy:n, joka mahdollistaa uusimpien ratkaisujen jalkauttamisen Suomeen ja kouluttaa robotiikan eri sovelluksia käytännönläheisesti.

Viime vuodet hän on aktiivisesti tuonut mm. humanoidirobotiikan sekä muiden tekoälysovellusten mahdollisuuksia ihmisten hyvinvoinnin parantamiseen. Työterveysfysioterapian taustan omaavana hän pystyy analysoimaan työn kuormittavuutta laaja-alaisesti sekä tarjoamaan niihin oikeanlaista exoskeletonratkaisua siten, että ihmisen hyvinvointi on keskiössä.

Teema: Työhyvinvointi