Työhyvinvointi-messut

Hyvinvointia ja parempaa työkykyä koko työuralle -seminaari

ke 14.09.2022 10:00-15:00

Työhyvinvointi-seminaarialue, E-halli

Informaatiota ja innostusta hyvinvointiin ja työkyvyn parantamiseen!

Kiinnostavat puhujat tarjoavat konkreettisia vinkkejä ja tutkittua tietoa työkyvyn eri osa-alueilta.

Päivän kokonaisuudesta vastaavat Fennia, Työeläkevakuutusyhtiö Elo ja Pihlajalinna, jotka toimivat laajasti yritysten kumppaneina työkyvyn ja hyvinvoinnin kehittämisessä.

fennia.fi

elo.fi

pihlajalinna.fi

 

Ohjelma:

10.30–11.10 Hyvinvointiturva ihmisten ja yritysten hyvinvointia turvaamassa
Työhyvinvointi on kokonaisuus, jonka muodostavat työ ja sen mielekkyys, terveys, turvallisuus ja hyvinvointi. Työhyvinvointia lisäävät muun muassa hyvä ja motivoiva johtaminen sekä työyhteisön ilmapiiri ja työntekijöiden ammattitaito. Kuinka työntekijän jaksamista ja hyvinvointia voidaan tukea? Miten voidaan taata työntekijöiden sairastuessa tai tapaturman sattuessa se, että työntekijä saa mahdollisimman nopeasti oikeanlaista hoitoa?

  Fennian asiakaspäällikkö Kirsi Karvinen

 

Pihlajalinnan myyntipäällikkö Ismo Bärlund

 

 

 

 

 

12.30–13.10 Hyvinvointia ja merkityksellisyyden luontia koko työuralle
Työpaikoilla voidaan tehdä paljon työkyvyn tukemiseksi. Vahva varhainen tuki, selkeät prosessit kuntoutukselle, toimiva yhteistyö työterveyshuollon kanssa ja esimerkillinen esimiestyö kuuluvat jokaisen työnantajan työkalupakkiin. Kun niitä osataan hyödyntää, paljon harvemmat päätyvät lääkärin vastaanotolle ja sieltä sairauslomalle. Kuinka saadaan luotua myös tärkeäksi koettu merkityksellisyys koko työuralle?

Elon ylilääkäri Liisamari Krüger

 

 

 

 

13.15–14.00 Aivot täydessä iskussa – tue työkykyä aivojen avulla
Millainen työ sopii ihmisaivoille? Ihmisaivoilta vaaditaan yhä enemmän monimutkaista ongelmanratkaisua, luovaa ajattelua, oppimista, vuorovaikutusta ja empatiaa. Kuinka aivot pysyvät kehityksen perässä? Kuinka työkykyä voidaan tukea aivojen avulla?

Kuva: Otavamedia/Kari Hautala 2016

 

 

Aivotutkija Minna Huotilainen

 

 

 

 

 

 

14.00 Päivän päätössanat
Työhyvinvointi on laaja kokonaisuus johon vaikuttaa kaikki ympärillä oleva. Mitä kaikkea tärkeää tästä päivästä jäi otettavaksi mukaan omaan arkeen ja omaan hyvinvointiin? Keskustelua johtaa Fennian Juha Herrainsilta. Tule kuulolle!

 

Tervetuloa kaikille avoimeen seminaariin E-hallin seminaaritilaan keskiviikkona 14.9.2022.

Teema: Työhyvinvointi