Työhyvinvointi-messut

Mikä on hyvinvoivan työyhteisön menestysresepti?

to 15.09.2022 10:30-14:45

Työhyvinvointi-seminaarialue, E-halli

Osaamisen kehittäminen ja johtaminen on yksi tärkeimmistä menestystekijöistä.

Ohjelma:

10.30 Moderni turvallisuusjohtaminen
Juha Mettälä, turvallisuusjohtaja, Forest-divisioona, Stora Enso

Turvallisuuden kehitystyön tulee olla laaja-alaista, ennakoivaa ja eteenpäin katsovaa.
Mitä kehittäminen vaatii organisaatiolta? Mitä se edellyttää johdolta? Miten päästä kohti hyviä tuloksia?

Juha Mettälä on toiminut pitkään liiketoiminnan kehitystehtävissä. Hän on tutustunut useiden erilaisten organisaatioiden toimintatapoihin globaalissa kentässä. Hänellä on lisäksi vahva kokemus operatiivisen liiketoiminnan johtamisesta ja sen kehittämisestä, turvallisuusjohtamisesta sekä Leanista. Juha inspiroituu kilpailukyvyn kehittämisestä sekä koko organisaation mukaan ottamisesta muutoksessa ja kehittämisessä.

 

11.00 Viestintä on johtamista – johtaminen on viestintää
Toni Berkowits, toimitusjohtaja, Rastor-instituutti

Rastor-instituutin toimitusjohtaja Toni Berkowits näkee jokaisen yrityksen liiketoiminnan ytimessä asiakkaan odotusten täyttämisen ilman ylilaatua. Käytännössä yritysten kilpailuedut syntyvät ihmisten vuorovaikutustaidoista, tilannetajusta ja aktiivisuudesta. Jos tämän lisäksi yritys omistaa markkinoiden johtavan palvelukonseptin tai tuotteen, voidaan puhua toimialan tähtioppilaasta. Berkowits on toiminut suomalaisissa ja kansainvälisissä palveluyhtiöissä johtajana, kehittäjänä ja konsulttina, tehtäväalueinaan B2B-myynti, markkinointi ja liiketoiminnan kehittäminen.

 

 

11.30 Menestyvän tiimin rakentaminen
Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen on kasvattanut monista pelaajista sitä, mitä he tänä päivänä ovat, tähtiä ja avainpelaajia.

Jukka Jalonen tietää mikä rooli valmentajalla on joukkueen menestykselle, ja kuinka johtaja pitää narut käsissään ohjaten tiimiään oikeaan suuntaan. Jukka painottaa ryhmähengen merkitystä matkalla menestykseen. Jotta tavoitteet saavutetaan, ryhmän kokonaisuuden on toimittava ja tavoitteita kohti on mentävä määrätietoisesti, luovuttamatta.

Jukka puhuu kokemuksen kautta siitä, miten rakennetaan hyvä työilmapiiri ja mikä on hyvän työilmapiirin merkitys menestyksessä. Ennen kaikkea kerrotaan rohkeuteen kannustavaan ilmapiiriin. Palautteen antaminen sekä tavoitteiden asettelu ovat myös asioista, jotka tulevat valmennuksessa luontevasti ja hyvien esimerkkien kautta esille.

Tauko

 

13.30 Työn voimavaroista työn imuun
Marianne Vendell,
valmentaja, työ- ja organisaatiopsykologi
Työn voimavaroista työn imuun: Millaista työhyvinvointia halutaan tavoitella ja millä keinoilla tavoitteeseen päästään? Työhyvinvointia ei voida kuvata yhtenä subjektiivisena tilana, sillä se voi saada monia muotoja. Tavoiteltavin työhyvinvoinnin tila on myönteinen työn imu, jolla on myös vahvin yhteys organisaation tuloksellisuuteen. Tule kuulemaan, miten työn imua voidaan edistää työn voimavarojen kautta!

Marianne on kokenut pedagogisen pätevyyden omaava valmentaja ja työ- ja organisaatiopsykologi, jonka syväosaamisalueena on työhyvinvointi ja työn imun edistäminen. Hänellä on vahva kokemus valmennus- ja kehittämistehtävistä useilta eri aloilta, erityisesti teknologia-alalta. Hän on edistänyt onnistuneesti erityisesti työhyvinvointia, sisäistä työmotivaatiota,  valmentavaa johtamisotetta sekä  muutoksen ja LEAN-organisaation johtamista. Lisäksi hän on vahvistanut menestyksellä työyhteisöjen vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja sekä kehittänyt henkilöstöjohtamisen prosesseja.

 

14.00 Kyvykkäällä henkilöstöjohtamisella työhyvinvointia – sekä menestystä
Anne Haggrén
, HR-ammattilainen, AH Consulting Oy

Anne Haggrén on työuransa aikana toiminut moninaisissa henkilöstötehtävissä, asiantuntijasta henkilöstöjohtajaan, koulutuksesta konsultointiin – ja monessa muussa projektissa. Ennen Anne Haggrén Consulting -yrityksen perustamista Anne toimi pitkään perustamansa HR-ratkaisuja ja henkilöstöjohtamisen konsultointia tarjoavan Virvo Oy:n toimitusjohtajana. Viime aikoina Annea on työllistänyt erityisesti muutaman kasvuyrityksen neuvonantajana toimiminen, yhteistyö eri valmennusyritysten kanssa HR-kokonaisuuksien toteutuksissa sekä HR-konsultointi.

 

14.30 Päivän päätös ja yhteenveto

 

Seminaarin juontaa Rastor-instituutin asiakkuuspäällikkö Marko Lukkari
Marko Lukkari vastaa Rastor-instituutissa tekniikan alojen ja johtamisen koulutuksista sekä yritysvalmennuksista. Hänen vastuullaan ovat myös yhteistyöhankkeet ELY-keskusten kanssa. Markon mielestä hänen työssään on hienointa, kun saa auttaa ihmisiä ja sitä kautta yrityksiä menestymään. Hän haluaa yhdessä asiakkaiden kanssa löytää kestäviä ratkaisuja, joilla päästään seuraavalle tasolle liiketoiminnassa.

 

Seminaarin järjestää Rastor-instituutti.

Teema: Työhyvinvointi