Työhyvinvointi-messut
{Content.image.alt

Sanoista tekoihin – turvallisuutta yhteiselle työpaikalle

ti 11.09.2018 13:00-15:30

Mars, Seminaarikeskus 2. krs

Millaisia uusia ratkaisuja löydämme yhteisen työpaikan turvallisuuden kehittämiseen? Miten saamme kaikki toimijat pelaamaan kohti samaa maalia?

Yhteisellä työpaikalla työskentelee tyypillisesti työntekijöitä, joilla on erilaisten taustojen ja työtehtävien lisäksi eri työnantaja ja sitä kautta erilaisia käytänteitä ja toimintatapoja. Yhteisen työpaikan osapuolet alihankintaketjuineen muodostavat monimutkaisen järjestelmän, jonka sujuvaan ja turvalliseen yhteistoimintaan liittyy monenlaisia haasteita. Tule kuulemaan miten näitä ongelmia on pyritty ratkaisemaan!

Seminaarissa kuullaan menetelmistä ja työpaikkojen hyvistä käytännöistä yhteisen työpaikan turvallisuuden edistämiseksi.

Ohjelma:

klo 13–14 Voidaanko digitaalisilla ratkaisuilla edistää työturvallisuutta – case: LogiSafe-hanke. (www.ttl.fi/logisafe) Erikoistutkija TkT, Pia Perttula, Työterveyslaitos ja Head of Branch Helsinki and Parcel Finland Antti Jarva, DB Schenker, Schenker Oy

klo 14–15 Turvallisuutta yhteiselle työpaikalle. Tuotepäällikkö, Mika Liuhamo, Työterveyslaitos ja HSE-päällikkö, Piia Häkkinen, Caruna Oy

 

Seminaarin järjestää: Nolla tapaturmaa -foorumi, Työterveyslaitos

 

Erikoistutkija TkT, Pia Perttula, Työterveyslaitos
Työskentelen erikoistutkijana Työterveyslaitoksella. Viimeaikaisissa tutkimushankkeissa olen paneutunut työturvallisuuden edistämiseen logistiikassa. Tutkimustyön lisäksi kiinnostuksen kohteenani on työpaikkojen toimintatavat turvallisuuden ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi.

Tuotepäällikkö, Mika Liuhamo, Työterveyslaitos
Toimin työsuojelun ja työturvallisuuden asiantuntijana ja yhteistyökumppanina. Erityinen kiinnostuksen ja kehittämisen kohde minulle on työsuojelu- ja turvallisuuspäällikön työ. Olen kehittänyt asiakasyritysten kanssa muiden muassa esimiestyötä ja johtamista, riskien ja työkuormituksen arviointia, vaaratilanteiden ja vahinkojen käsittelyä ja niistä oppimista sekä yhteisen työpaikan turvallisia käytäntöjä.

HSE-päällikkö, Piia Häkkinen, Caruna Oy
Toimin HSE- eli terveys-, turvallisuus- ja ympäristöpäällikkönä Carunassa. Energiateollisuus Ry:n työturvallisuustoimikunnan pitkäaikaisena jäsenenä olen aktiivisesti mukana koko toimialamme työturvallisuuden kehittämisessä. Caruna on sitoutunut nolla tapaturmaa -tavoitteeseen, joka koskee koko toimitusketjua. Yhteisten työmaiden turvallisuushaasteiden kanssa kamppaileminen on meille hyvinkin tuttua. Viemme läpi urakoitsijaturvallisuuden parantamisohjelmaa yhdessä suurimpien urakoitsijoidemme kanssa ja haemme jatkuvasti tehokkaampia keinoja kehittää turvallisuuskulttuuria koko toimitusketjussa.