Työhyvinvointi-messut

Työhyvinvointi-messut ihmisellisen työelämän syvyyksissä

Tiedote  09.08.2022

Työkyvyn ja työhyvinvoinnin ammattimessut järjestetään 13.–15. syyskuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Kolmipäiväinen Työhyvinvointi syventyy ihmiselliseen työelämään kantavana teemanaan vuorovaikutus. Merkittävien kohtaamisten kruunuksi messuilla koetaan huikaiseva ohjelma, puhujinaan muun muassa mestarivalmentaja Jukka Jalonen. Rekisteröityminen tapahtumaan on avoinna.

Työelämä muuttuu jatkuvasti ja työ on murroksessa. Työkyvyn ja työhyvinvoinnin ammattimessuilla pohditaan tänä vuonna miten laadukas vuorovaikutus muovaa työelämää, näkökulminaan työn murros, merkityksellisyys ja kulttuuri. Työhyvinvointi on moniammatillista yhteistyötä ja parhaasta lopputuloksesta vastaamme yhdessä.
– Useilla työpaikoilla korona-aika oli jättimäinen muutos uuteen ja tuntemattomaan. Pandemiapuristuksen jälkimainingeissa olemme kaikki hakemassa uutta normaalia työelämässä. Olennaista on, että vaikka työ muuttuu, ihmisyys ei katoa. Kohtaamiset ovat arvokkaita ja tähän haluamme vastata – paitsi messuilla, myös tarjoten ratkaisuja laajemmin työelämään. Syyskuun tapahtuma on meille jokaiselle loistava mahdollisuus kehittää uutta työnormaalia, kohtaamalla yhdessä, iloitsee Tampereen Messut -konsernin myyntijohtaja ja Työhyvinvointi-messujen projektipäällikkö Jani Maja.

Ihmisellistä työelämää – kohtaava ohjelmakokonaisuus

Kohtaamisella on merkitystä, myös työelämässä. Työhyvinvointi-messut nostaa esiin ajankohtaisia työelämäkysymyksiä, luo alustan kohtaamisille sekä tarjoaa mahdollisuuksia ja ratkaisuja. Tapahtumassa vaalitaan osaamista, kannustetaan kyvykkyyttä, noustaan oppimistilanteisiin sekä annetaan ja saadaan tukea. Työhyvinvointi-messujen ennennäkemätön ohjelmakattaus kruunaa kohtaamisten kokemuksen, jota rakennetaan messuilla kaikki yhdessä.

Ajavaispäivänä tiistaina Työterveyslaitoksen Osaamisella työkykyä – seminaarin aamupäivässä yrittäjä Henri Alen pohtii puheenvuorossaan, miten johtaa paineen alla, ja Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija Peter Peitsalo jakaa palvelevan ja valmentavan johtamisen oppeja. Iltapäivässä kuullaan muun muassa toimittaja Nicklas Wancken mietteitä työuupumuksesta ja sen prosessista. Rastor-instituutin seminaari tarjoaa kaikille avoimen, Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalosen puheenvuoron Menestyvän tiimin rakentaminen. Jalonen painottaa ryhmähengen merkitystä matkalla menestykseen ja puhuu kokemuksen kautta siitä, miten rakennetaan hyvä, rohkeuteen kannustava työilmapiiri, mikä on hyvän ryhmähengen ja työilmapiirin merkitys menestyksessä sekä millainen rooli johtajalla on matkalla menestykseen.  Ohjelmalavalla psykiatrinen sairaanhoitaja ja mielenvalmentaja Varpu Hintsanen paneutuu mielen joustavuuden merkitykseen työhyvinvoinnin näkökulmasta. Työhyvinvoinnin johtamisen dosentti Marja-Liisa Manka ja työyhteisöpedagogi Merja Karjalainen keskustelevat työuupumuksesta nykytyöelämän työtapaturmana – ja miten se yhdessä taklataan. Monimuotoiset perheet -verkosto nostaa esiin tärkeitä ja koskettavia, elämänkokoisia asioita erilaisista perhemuodoista surevan kohtaamiseen työelämässä.

Kolmen päivän mitalta koetaan mielenkiintoisia puheenvuoroja, paneelikeskusteluja ja seminaariosuuksia, kaiken keskiössä ihminen. Tutustu ohjelmaan tyohyvinvointimessut.fi/fi/kavijalle/#tab-program ja rekisteröidy veloituksetta kävijäksi  tyohyvinvointimessut.fi/fi/messuinfo/sisaanpaasy/.

Safe and Sound työturvallisuuden ammattimessuilla

Yhtäaikaisesti Työhyvinvoinnin kanssa järjestettävä turvallisuusalan ja henkilösuojainten ammattimessutapahtuma EuroSafety paneutuu syyskuussa ajankohtaisiin ratkaisuihin suojauksen ja turvaamisen saralla. Luvassa on niin ikään ensiluokan puhujia Madventures-kaksikko Riku Rantalasta ja Tuomas Milonoffista Duudsonien Jarppi Leppälään. Työelämän syvyyksiin sukelletaan samalla viikolla myös Logistiikka-messujen sekä Elintarviketeollisuus-messujen myötä 14.–15. syyskuuta.

Työkyvyn ja työhyvinvoinnin ammattimessutapahtuma Työhyvinvointi järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 13.–15. syyskuuta 2022. Kolmipäiväinen messutapahtuma syventyy vuonna 2022 vuorovaikutukseen, työn murroksen, merkityksellisyyden ja kulttuurin näkökulmista. Samaan aikaan Työhyvinvoinnin parina järjestetään kansainvälinen turvallisuusalan ammattitapahtuma ja henkilösuojainalan messut EuroSafety sekä kaksipäiväiset Logistiikka ja Elintarviketeollisuus 14.–15.9.2022.

LISÄTIEDOT: tyohyvinvointimessut.fi/fi/ #ihmisellistätyöelämää www.eurosafety.fi #safeandsound
Tampereen Messut -konserni, tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Jani Maja, myyntijohtaja, Työhyvinvointi-projektipäällikkö, p. 050 356 1325
Johanna Hannelius, ohjelmatuottaja, p. 0400 399 577
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, p. 040 612 9081