Työhyvinvointi-messut

13.–15.9.2022
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Työhyvinvointi #IhmisellistäTyöelämää

Ihmisellistä työelämää

Työelämä muuttuu jatkuvasti ja työ on murroksessa.
Työhyvinvointi-messuilla 2022 syvennytään vuorovaikutukseen.
Vuorovaikutustaidot ovat ensisijaisen tärkeitä työelämätaitoja. Työyhteisön vuorovaikutuksellinen ilmapiiri koskettaa paitsi useaa työn osa-aluetta, myös sen jokaista osallista. Miten laadukas vuorovaikutus muovaa työelämää? Miksi on tärkeää, miten olemme? Työhyvinvointi on moniammatillista yhteistyötä ja parhaasta lopputuloksesta vastaamme yhdessä.

Kohtaamisella on merkitystä, myös työelämässä.

Varaa osasto › Rekisteröidy kävijäksi ›

Työhyvinvointi-messut ihmisellisen työelämän syvyyksissä

Työkyvyn ja työhyvinvoinnin ammattimessut järjestetään 13.–15. syyskuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Työelämä muuttuu jatkuvasti ja työ on murroksessa. Työkyvyn ja työhyvinvoinnin ammattimessuilla pohditaan tänä vuonna miten laadukas vuorovaikutus muovaa työelämää, näkökulminaan työn murros, merkityksellisyys ja kulttuuri. Kolmipäiväinen Työhyvinvointi syventyy ihmiselliseen työelämään.

Kohtaamisella on merkitystä, myös työelämässä. Työhyvinvointi-messut nostaa esiin ajankohtaisia työelämäkysymyksiä, luo alustan kohtaamisille sekä tarjoaa mahdollisuuksia ja ratkaisuja. Tapahtumassa vaalitaan osaamista, kannustetaan kyvykkyyttä, noustaan oppimistilanteisiin sekä annetaan ja saadaan tukea. Työhyvinvointi-messujen ennennäkemätön ohjelmakattaus kruunaa kohtaamisten kokemuksen, jota rakennetaan messuilla kaikki yhdessä.

Työhyvinvointi 2022 ihastuttaa ohjelmallaan

Työhyvinvointi-messujen syksyn ohjelmakattaus tarjoaa merkityksellisiä kohtaamisia. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa koetaan mielenkiintoisia puheenvuoroja, paneelikeskusteluja ja seminaariosuuksia - kaiken keskiössä ihminen.

Tapahtuman huippupuhujina ihastuttavat muun muassa mestarivalmentaja Jukka Jalonen, ravintoloitsija Henri Alen, erityisasiantuntija Peter Peitsalo, toimittaja Nicklas Wancke, mielenvalmentaja Varpu Hintsanen, työhyvinvoinnin johtamisen dosentti Marja-Liisa Manka sekä työyhteisöpedagogi Merja Karjalainen.

Fennia I Mistä syntyy henkilöstön hyvinvointi?

Mielenterveydestä, työturvallisuudesta ja hyvinvoinnista ylipäätään uskalletaan ja halutaan nykyään puhua aivan eri tavalla kuin vielä kymmenisen vuotta sitten. Hyvinvoiva työntekijä on motivoitunut ja sitoutunut työhönsä ja kannustaa myös muita.

Hyvinvoiva henkilöstö on yrityksen kehityksen ja tuottavuuden tae, kertoo työeläkeyhtiö Elon työkykyjohtamisen kehittämispäällikkö Päivi Pärkkä. Hyvinvointia ja työkykyä tukee hyvä muutosketteryys eli resilienssi, jota jokainen voi kehittää.
– Nopea sopeutumiskyky on nykyajan muuttuvassa maailmassa menestystekijä niin yksilölle kuin yritykselle, Pärkkä muistuttaa.

Loppujen lopuksi työyhteisön hyvinvoinnin rakentamisen resepti kuulostaa varsin samanlaiselta kuin miten päiväkodissa rakennetaan hyvää henkeä: huomioidaan toiset, toimitaan yhteisen päämäärän eteen ja pidetään yhteisistä pelisäännöistä kiinni.

Työpiste I Uni on korvaamatonta - varsinkin aivojen palautumiselle

Kaikki unen vaiheet ovat tarpeellisia, mutta syvän unen aikana aivojen energiavarastot täydentyvät ja kuona-aineet poistuvat. Unta arvostetaan entistä enemmän. Muutos näkyy esimerkiksi julkisessa keskustelussa ja elintapaneuvonnassa, jossa uni on nostettu samanarvoisena ravinnon ja liikunnan rinnalle. Sinne se kuuluukin.

Toimiakseen hyvin aivot tarvitsevat paljon energiaa. Niiden energiavarastot – eli glykokeenivarastot – täydentyvät varsinkin syvän unen aikana. Toinen aivoille tärkeä prosessi liittyy niiden puhdistumiseen. Kun käytämme aivojamme, energiaa kuluu. Sivutuotteena syntyy kuona-aineita, jotka luovat perustaa väsymykselle. Myös ihmisen immuunijärjestelmä vahvistuu unen aikana. Järjestelmä puolustaa elimistöämme taudinaiheuttajia vastaan.

TTT-lehti I Työvoimapula ratkesi hierarkiaa purkamalla

Lääkäripula hellitti Keravalla työskentelykulttuuria ja asenteita muuttamalla sekä henkilöstön tarpeita kuuntelemalla. Olisiko toimintamallista apua myös muilla työvoimapulasta kärsivillä aloilla?

Keravan terveyskeskuksella oli kriisi ja pula lääkäreistä. Tilannetta ratkomaan palkattiin terveydenhuollon erikoislääkäri Petja Orre, joka nosti terveyskeskuksen nopeasti jaloilleen. Puhutaan Keravan ihmeestä.

Lääkäreiden rekrytoiminen on ammattilaisista kilpailemista. Koska lääkäreitä on liian vähän, työnantajan on houkuteltava heitä. Rekrytointi on neuvottelua siitä, mitä työnantajalla on tarjota. Orre muistuttaa, että suurin osa ihmisistä käy töissä saadakseen palkkaa. Raha ei kuitenkaan yksin riitä motivaattoriksi silloin, kun työntekijällä on mahdollisuus valita, missä hän työskentelee. Työnantajan on tehtävä itsestään houkutteleva muilla keinoin.

#ihmisellistätyöelämää

Vuorovaikutustaidot ovat ensisijaisen tärkeitä työelämätaitoja.

Vuorovaikutus on aina kahden tai useamman tahon summa. Tulemmeko kuulluksi, nähdyksi ja huomioiduksi? Vaalitaanko osaamistamme ja kannustetaanko kyvykkyyttämme, jaetaanko palautetta rakentavasti, noustaanko oppimistilanteisiin yhdessä ja saammeko tukea? Työyhteisön vuorovaikutuksellinen ilmapiiri koskettaa paitsi useaa työn osa-aluetta, myös sen jokaista osallista. Miten laadukas vuorovaikutus muovaa työelämää? Miksi on tärkeää, miten olemme?

Kohtaamisella on merkitystä, myös työelämässä.




Näytteilleasettajana MM.

- Näytteilleasettajat päivitetty 14.4.2022 - A-klinikka Oy Amazing City Oy Avominne Päihdeklinikka Biohit Oyj Contour Design Nordics A/S Suomen sivuliike Eazybreak Oy Eckerö Line Ab Oy Exerium / Suomen Kuntoutusvälineet Oy Finnpace Oy Fysioline Fressi Oy Haikon kartano Hexaplan Oy HouseOfTherapy Oy Hyvinvointi- ja vapaa-ajankeskus Kunnonpaikka Härmän kuntotus & kylpylä Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia Keva Kinnarps Oy Lenkki Oy Medishop Meditas Oy Monimuotoiset perheet verkosto Sateenkaariperheet ry Mousetrapper AB Muistiliitto Neuroliitto ry Neurosonic Finland Oy Oy Roberts Ab P-HA / Haulikkokerho Pauner Oy Peurunka Oy Pirte työterveys ja lääkärikeskus Pirte, Ratinan Terveys Oy Prestocon Oy PubliCo Oy Rastor-instituutti ry Reprocade Oy SelkäFix Oy Seran Puhtautta ja Palvelua Oy
Kaikki näytteilleasettajat ›

Yhteistyössä:

Pääyhteistyökumppanit

Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat Työterveyslaitos, keskinäinen vakuutusyhtiö Fennia, työeläkeyhtiö Elo sekä Rastor-instituutti. Pääyhteistyökumppaneidemme vinkkejä työhyvinvoinnista kuulet tapahtuman aikana järjestettävistä seminaareista.

Ajatuksia ja neuvoja työkyvystä ja -hyvinvoinnista tarjoaa lisäksi mediakumppanimme TTT-lehti.

Työ Terveys Turvallisuus

#Työhyvinvointi

13.–15.9.2022
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Työhyvinvointi #IhmisellistäTyöelämää

Työelämä muuttuu jatkuvasti ja työ on murroksessa.
Työhyvinvointi-messuilla 2022 syvennytään vuorovaikutukseen.
Vuorovaikutustaidot ovat ensisijaisen tärkeitä työelämätaitoja. Työyhteisön vuorovaikutuksellinen ilmapiiri koskettaa paitsi useaa työn osa-aluetta, myös sen jokaista osallista. Miten laadukas vuorovaikutus muovaa työelämää? Miksi on tärkeää, miten olemme? Työhyvinvointi on moniammatillista yhteistyötä ja parhaasta lopputuloksesta vastaamme yhdessä.

Kohtaamisella on merkitystä, myös työelämässä.

Varaa osasto › Rekisteröidy kävijäksi ›

Aukioloajat

Tiistaina 13.09.2022 klo 10:00-17:00
Keskiviikkona 14.09.2022 klo 10:00-17:00
Torstaina 15.09.2022 klo 10:00-16:00

Ajankohtaista