Työhyvinvointi-messut

TTT-lehti | Ihmisellistä työelämää - kohtaamisella on merkitystä

Uutinen  24.08.2022

Työkyvyn ja työhyvinvoinnin ammattimessut Työhyvinvointi-messut syventyvät tänä vuonna vuorovaikutukseen, näkökulminaan työn murros, merkityksellisyys ja kulttuuri. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa syyskuun 13.–15. järjestettävä tapahtuma kutsuu voimaan hyvin. Ennennäkemätön ohjelmakattaus kruunaa kokemuksen, jota rakennamme kaikki yhdessä.

Työelämä on murroksessa ja poikkeuksellinen pandemia-aika on vauhdittanut muutosta entisestään. Ihmisten tulee taipua joustavasti lähi-, hybridi- ja etätyön kirjossa. Mielen mietteet ja kehon taipuminen uuden edessä kohtaavat työssä yhä moninaisemmin. Millainen on työn tulevaisuus?

Nykyajan työelämässä korostuu tehtävien, suorituksen ja kokemuksen merkityksellisyys, työn arvopohja sekä henkinen anti. Työn psyykkinen vaikuttavuus, mielekkyys ja palkitsevuus ajaa usein myös parempien etuuksien ohi. Mikä motivoi työhön ja millaisista asioista työmme koostuu? Miten johdamme itseämme tai toisia? Työ ja sen merkityksellisyys ovat yhä useammalla osa kaunista kokonaisuutta, nimeltä elämä.

Hyvinvoiva työkulttuuri koostuu henkisistä ja fyysisistä ominaisuuksista. Salliva ja turvallinen työympäristö, sekä mielellemme että kehollemme, muovaa vapautta olla oma itsemme – sekä yhä osaavampi, tehokkaampi ja voimavaroja omaavampi työntekijä. Miten tuemme yksilöllisyyttä ja rakennamme yhteisöllisyyttä? Mistä kulttuuri muodostuu, miten on mahdollista edesauttaa hyvinvoivan työelämän kulttuuria?

Ohjelmasta oppeja työhön ja tulevaan

Työhyvinvointi-messujen syksyn ohjelmakattaus tarjoaa niin ikään merkityksellisiä kohtaamisia. Kolmen päivän mitalta koetaan mielenkiintoisia puheenvuoroja, paneelikeskusteluja ja seminaariosuuksia, kaiken keskiössä ihminen.

Tapahtuman ohjelmatuottaja, Tampereen Messut -konsernin Johanna Hannelius on tämän vuoden tarjonnasta erityisen innoissaan.

– Olemme tavattoman iloisia, että saamme tarjota ihmistä lähellä olevan ohjelman – erityisesti ajassa, jossa on viime vuosina ollut paljon epävarmuutta ja huolta, Johanna hymyilee.

Hannelius toivoo, että Työhyvinvointi-messut tarjoavat mahdollisuuden kokea uutta ja nähdä ratkaisuja, mutta myös olla läsnä ja yhdessä muiden kanssa.

– Hyvinvointi kaikkineen on hieno ja hienovarainen kokonaisuus, jossa toinen osa-alue seuraa toistaan. Upeinta olisikin, jos messuilta saa matkaansa jotain sellaista mikä kantaa pitkälle elämään, työssä tai vapaalla.

Hyvinvoivalle tapahtumalle nähdään ehdottomasti sijansa juuri nyt. On aika aidosti kohdata.

– Lämpimästi tervetuloa ihmiselliseen työelämään, Työhyvinvointimessuille! toivottaa ohjelmatuottaja Johanna Hannelius.

Ajavaispäivänä tiistaina Työterveyslaitos tarjoaa kutsuvan seminaarikokonaisuuden Osaamisella työkykyä. Seminaarin tavoitteena on tuoda esiin monipuolisesti eri näkökulmilta, miten työkykyä ja osaamista voi ylläpitää ja tukea työuran eri vaiheissa. Päivän juontaa toimittaja Sean Ricks. Osaamisella työkykyä -aamupäivässä yrittäjä Henri Alen pohtii puheenvuorossaan Miten johtaa paineen alla? ja Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija Peter Peitsalo jakaa palvelevan ja valmentavan johtamisen oppeja. Iltapäivässä kuullaan muun muassa toimittaja Nicklas Wancken mietteitä työuupumuksesta ja sen prosessista otsikolla Kivakin työ voi uuvuttaa – paluu töihin voi onnistua.

Rastor-instituutin seminaari tarjoaa kaikille avoimen kullatun kokemuksen, Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalosen jakaessa puheenvuoron Menestyvän tiimin rakentaminen. Jalonen painottaa ryhmähengen merkitystä matkalla menestykseen; ryhmän kokonaisuuden on toimittava, jotta tavoitteet saavutetaan ja niitä kohti on mentävä määrätietoisesti. Jukka Jalonen puhuu kokemuksen kautta siitä, miten rakennetaan hyvä, rohkeuteen kannustava työilmapiiri, mikä on hyvän ryhmähengen ja työilmapiirin merkitys menestyksessä sekä millainen rooli johtajalla on matkalla menestykseen.

Ohjelmalavalla psykiatrinen sairaanhoitaja ja mielenvalmentaja Varpu Hintsanen paneutuu mielen joustavuuden merkitykseen työhyvinvoinnin näkökulmasta.  Hintsasen mukaan mitä paremmin itsemme tunnemme, sitä paremmin selviydymme myös muutoksista. Työhyvinvoinnin johtamisen dosentti Marja-Liisa Manka ja työyhteisöpedagogi Merja Karjalainen keskustelevat työuupumuksesta nykytyöelämän työtapaturmana – ja miten se yhdessä taklataan?  Monimuotoiset perheet -verkosto nostaa esiin tärkeitä ja koskettavia, elämänkokoisia asioita: tiistain puheenvuorona Erilaisia perhemuotoja huomioiva perheystävällisyys, keskiviikkona Surevan tukeminen työelämässä sekä torstaina Muista lapseton työyhteisön perheystävällisyydessä.

Tutustu koko ohjelmaan: https://www.tyohyvinvointimessut.fi/fi/kavijalle/#tab-program

Keskustelua, kohtaamisia ja ratkaisuja

Työhyvinvointi-messut nostaa esiin ajankohtaisia työelämäkysymyksiä, luo alustan kohtaamisille sekä tarjoaa mahdollisuuksia ja ratkaisuja – yhdessä. Tapahtumassa vaalitaan osaamista, kannustetaan kyvykkyyttä, noustaan oppimistilanteisiin sekä annetaan ja saadaan tukea. Tule, ja anna toisten tulla, kuulluksi, nähdyksi ja huomioiduksi.

Laadukas vuorovaikutus muovaa työelämää ja on tärkeää ymmärtää, miten olemme. Kohtaamisella on merkitystä, myös työelämässä.

TYÖHYVINVOINTI 13.–15. syyskuuta 2022
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

https://www.tyohyvinvointimessut.fi/fi/

—————————————————–

Työhyvinvoinnin messuparina turvallisuusalan ykköstapahtuma,
Pohjoismaiden laajimmat henkilösuojainalan messut

EuroSafety 13.-15.9.2022 Tampereen Messu ja Urheilukeskus

Kolmipäiväinen turvallisuusalan ammattitapahtuma kattaa turvallisuuden ja riskienhallinnan, uusimpien suojainten sekä älyratkaisujen kokonaisuuden. Ohjelman puhujakattauksessa loistavat muun muassa Madventuresin Riku Rantala ja Tunna Milonoff sekä Duudsonien Jarppi Leppälä. Lue lisää: https://www.eurosafety.fi/fi/

 

Artikkeli on julkaistu 24.8.2022 TTT-lehdessä. Työhyvinvoinnin erikoislehti TTT – Työ Terveys Turvallisuus, on Työhyvinvointi-messujen mediakumppani.