Työhyvinvointi-messut

TTT-lehti: Siivouksella epidemioiden ehkäisyyn

Uutinen  25.03.2020

Epidemioiden aikana olisi tärkeää tehostaa työpaikkojen siivousta ja pyyhkiä erityisesti ne pinnat, joihin monet ihmiset koskevat.

– Ammattitaitoinen siivooja taitaa oikeat työtavat, joilla näkymättömät mikrobit voidaan poistaa. Aseptisen työskentelyn avulla siivooja pystyy estämään mikrobien kasvun, poistamaan pinnoilta mahdollisia tauteja kantavia bakteereja ja viruksia ja jopa tuhoamaan ne, siivousteknikko, RTA Niina Kesti toteaa.

Uusi koronavirus tarttuu pisara- ja kosketustartuntana yskiessä ja aivastaessa tai tahrautuneiden käsien ja pintojen välityksellä. Sairaan ihmisen yskiessä tai aivastaessa levittämät pisarat putoavat nopeasti maahan eivätkä kulkeudu metriä kauemmaksi. Koronavirukset voivat säilyä erilaisilla pinnoilla useita tunteja tai jopa päiviä riippuen pintojen materiaalista ja ympäristön olosuhteista, kuten lämpötilasta. Uuden koronaviruksen osalta ei ole vielä saatavilla tutkimustietoa niiden säilyvyydestä ympäristössä.

Lue koko juttu ja tutustu Työterveyslaitoksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen siivousohjeeseen yhteistyökumppanimme TTT-lehden sivuilta.